Haber

DASK: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Türkiye Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, sarsılan bölgelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Eren, “Coğrafyamızda meydana gelebilecek olası büyük bir depremi de hesaba katarak yaptığımız gibi tüm birimlerimiz ve mali gücümüzle üzerimize düşeni yapmaya tam anlamıyla hazırız.”

‘MALİ GÜCÜMÜZ VAR’

Eren, yaptığı yazılı açıklamada, deprem sonrası sürdürülecek çalışmalarda kurumlarına da büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, “Bu sorumluluğun bilinciyle vatandaşlarımıza bir an önce maddi güvence sağlamak için harekete geçtik. Bu amaçla ilk olarak Ankara Harikası Yönetim Merkezimizde İstanbul ekiplerimizin gruplarımıza katılımı ile tam ekip çalışmalarımızı gerçekleştirdik.Ayrıca aynı gün içinde yöneticilerimiz ve hasar gruplarımızla bölgeye sevk edildik. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza en kısa sürede hizmet verebilmek için bölgede kuracağımız portatif ofisler ile sarsıcı kamyonumuzun konuşlandırılacağı yerleri belirledik” dedi.

Eren sözlerini şöyle sürdürdü: “Deprem tırımız ilk olarak Kahramanmaraş’a yerleşerek hizmet vermeye başladı, diğer seyyar ofislerimiz de 13 Şubat prestijiyle faaliyete geçecek. Coğrafyamızda olabilecek olası büyük bir depremi hesaba katarak birimlerimiz ve mali gücümüzle üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sigortacılık tekniği çerçevesinde bu fiyatın üzerine eklediğimiz 117 milyar TL’lik toplam ödeme kapasitemiz ile bu ve daha birçok sarsıntıda sigorta kayıplarımızı karşılayabiliyoruz.Operasyonel süreçlerde bilgi sistemleri altyapımız, olası büyük bir felakete hazırlıklı olmak için yenilediğimiz, gösterdiğimiz performansla sorunsuz ve kusursuz hizmet vermemizi sağlıyor. vb.”

‘UZMAN GÖREVLERİNE BAŞLADIK’

Selva Eren, Alo DASK 125, e-devlet ve internet sitesi üzerinden kesintisiz hasar bildirimi almanın yanı sıra diğer kamu kurumlarının yaptığı tespitler doğrultusunda hasar işlemlerini başlattıklarını ve tebligatı beklemeden ödemelerini yaptıklarını belirtti. Sigortalı, “Şu ana kadar 30 binin üzerinde hasar ihbarı bize ulaştı. Sürece alındık ve ekspertiz atamalarına başladık. Şu an depremin üzerinden 24 saat geçmeden ilk hasar ödememizi yaptık ve tazminat taleplerimizi sürdürüyoruz.” DASK olarak Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve en üst düzenleyici kurumumuz Sigorta ve Bireysel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na bağlı olarak tüm grubumuzla birlikte çalışıyoruz. Bölgede ve merkezimizde misyonumuzu yerine getiriyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu